/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Metsatöll ja Skyforger Suomeen yhteiskiertueelle

Baltian tunnetuimmat pakanametallibändit soittavat lokakuussa Suomessa kolmen keikan mittaisen minikiertueen.

Kuva: Metsatöll ja Skyforger Suomeen yhteiskiertueelle

Baltian tunnetuimmat pakanametallibändit, virolainen Metsatöll ja latvialainen Skyforger, lyövät hynttyyt yhteen lokakuussa ja soittavat Suomessa kolmen keikan mittaisen minikiertueen. Lokakuun 7.-9. päivinä bändit soittavat Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Sulavan lähdön iltamiin antaa Tampereella ja Helsingissä akustinen neofolk-duo Aurinkopyörä.

Metsatöll on viime vuosina noussut yhdeksi Euroopan tunnetuimmista metallibändeistä, jotka ammentavat inspiraationsa muinaisesta kansanperinteestä aina levyjen kuvitusta ja bändin esiintymisasuja myöten. Suomalaiselle Spinefarmille tänä kesänä julkaistu uusin albumi Äio nosti bändin jälleen uudelle tasolle ja syksyllä bändillä onkin tiedossa sekä Brittein kiertue että mittavampi Euroopan kiertue Finntrollin seurassa. Metsatöll perustettiin 90-luvun loppumetreillä ja on tähän mennessä julkaissut neljä kokopitkää albumia, muutamat rajoitetut spesiaalilevyt sekä teki kotimaansa historiaa vuonna 2006 esiintymällä virolaisen kuoron kanssa konsertissa, joka sittemmin julkaistiin myös dvd:nä.

Pakanametallistit Baltiassa ovat nykyaikana tuttu näky, mutta Skyforgerin kitaristi/laulaja Peterin ja basisti Zirgsin perustaessa bändiä 90-luvun puolivälissä Latviassa, ei karhuntaljaisia esiintymisasuja ja perinnesoittimia metallibiiseihin valjastettuna vielä paljoakaan näkynyt. Skyforger on uurastanut tiensä alkuaikojen black metalista vimmaisen sotametallin kautta nykyiseen, lähes hurmoshenkiseen ja perinteisellä hevillä maustettuun pakanametalliin suoraselkäisellä rehellisyydellä ja periksiantamattomuudella. Tämä näkyy myös bändin keikoilla, joissa sekä bändin että yleisön tunnetilat saavuttavat unohtumattomia huippukohtia.
Skyforger levytti ja kustansi vuonna 2003 täysin akustisen teemalevyn, jolla bändi esitti latvialaisia perinnelauluja sekä omien biisiensä akustisia versioita. Bändi on myös silloin tällöin esittänyt keikoillaan akustisia välipaloja sekä soittanut muutaman kokonaisenkin akustisen keikan, esim. Turun Keskiaikamarkkinoilla vuonna 2004.

Pagan Brothers In Finland
Metsatöll (est), Skyforger (lat)

to 7.10. Tampere, Jack The Rooster. w/ Aurinkopyörä. Liput 12e, ennakot: Swamp Music
pe 8.10. Helsinki, Virgin Oil Co. w/ Support: Aurinkopyörä. Liput 15e / 18e ovelta
la 9.10. Turku, Klubi/Live. w/ tba. Liput 15e

www.metsatoll.ee
www.skyforger.lv

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti