/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Sweatmaster – Dig Up the Knife

Sweatmaster
Dig Up the Knife (CD)

Fullsteam Records (25.8.2010)

Kuuntele: Myspace Spotify Osta: Osta CDON:ista

Albumin nimi kehoittaa kaivamaan puukon ylös tahi ulos, mutta yllekirjoittanut tuntee selässään piston, kun Sweatmasterin järjestyksessään neljäs kokopitkä räjähtää soimaan. Parin vuoden takainen “Animal” kun palautti keskinäisen ystävyytemme, ja olinkin jo nostamassa turkulaistrioa takaisin ansaitsemalleen jalustalle. “Dig Up the Knifen” metallin katkuinen äänimaailma pistää kuitenkin mietteliääksi: Miten tästä eteenpäin?

Huoli on kuitenkin turhaa, sillä tunnemyrksyn jälkeen on pouta sää. Sweatmaster on totta tosiaan muuntanut äänimaailmaansa hieman kohtalokkaammaksi sekä metallisemmaksi (hovitatuoijani kutsui levyn yleissoundia motörheadmaiseksi) ja jo Animalilla kuullut QOTSA-vivahteet kasvavat uutukaisella huomattavasti suurempaan rooliin. On kuitenkin täysin turha kuvitella, että se bändille ominainen – niskalihaksia rasittavilla – riffeillä iloitteleva garage rock olisi kadonnut mihinkään. Päinvastoin, sillä Dig Up the Knife on Sweatmaster-historian kenties dynaamisin kokonaisuus, joka pokkaa uusille vaikutteille, muttei siitä huolimatta vilauttele persposkiaan menneisyydelle.

I Am a Demon and I Love Rock ‘N’ Rollin tai Animalin kaltaisia instant-hittejä ei Dig Up the Knife tarjoa, mutta muutaman pyöräytyskerran jälkeen mm. klassista kertosäe-’Masteria edustava Some People Got Soul, singlenä julkaistu Turnover sekä teoksen päättävä, qotsamaisen tumma Can’t Tell Trees From Sky puolustuvat paikkaansa Sweatmasterin hall of famessa. Vielä kun lisätään läjä vahvoja tukipilareita (Whose Side Are You On?, Nature Son jne.), Sasu Mykkäsen entisestään monipuolistunutta vokalisointia sekä lyriikoita, jotka ovat musiikin mukana muovaantuneet simppeleistä iskulauseista kohti syvällisimpiä vesiä, niin kasassa alkaa olemaan melkoisen täydellinen rock-paketti. Ja sitähän “Dig Up the Knife” toki onkin; kolmekymmentäkaksiminuuttia autotallin tuoksuista korvakarkkia.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti