/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Against Me! – White Crosses

Against Me!
White Crosses (CD)

Warner Music (4.6.2010)

Kuuntele: Myspace Spotify Osta: Osta CDON:ista

Against Me! on kulkenut toisella major-julkaisullaan jo melko kauas Fat Wreck -aikojen hyvin pelkistetystä ja yksinkertaisesta soundista. Toki isot lavat vaativat ison soundin; se mikä toimi Semifinalissa, ei varmasti toimi enää Ankkarockissa. Siitäkin huolimatta, että Tom Gabelin äänestä pahempia säröjä on hiottu pois ja folk soundi vaihtunut raskaampaan rock-räimeeseen, bändin perusolemus on kuitenkin jossain määrin pysynyt ennallaan. Biisit perustuvat ennen kaikkea Gabelin tarttuviin sävellyksiin, eikä kriittistä sanomaakaan ole markkinatalouden koneet onnistuneet täysin pois kitkemään.

“White Crossesilla” on paljon samaa kuin bändin major-debyytillä “New Wave” (2007). Tuottajana molemmilla levyillä toiminut Butch Vig on hionut bändin soundia yhä enemmän kohti stadion rockia, jossa esim. Bruce Springsteen ja Vigin tuottama “21st Century Breakdown” kuuluvat paikoin vahvastikin. Uutta bändissä on taas Warren Oakesin tilalle Hot Water Musicista napattu rumpali George Rebelo, jonka mukana on tullut myös hieman HWM:lle ominaista meininkiä.

Ne vanhan koulun fanit, jotka toivoivat “New Waven” olevan vain yhden levyn hairahdus kohti radioystävällisempää soundia, voivat suosiolla unohtaa bändin “White Crossesin” jälkeen. Kaikki jotka kuitenkin väittävät, etteikö Against Me! tekisi edelleen tarttuvaa musiikkia ja tarjoaisi viidennellä täyspitkällään yhden vuoden mukanalaulettavimmista levyistä, pettävät itseään. Mitään niin ikimuistettavaa, kuin mitä “As The Eternal Cowboy” tarjosi, ei “White Crosses” kuitenkaan tarjoa.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Mikael Koskimaa kirjoitti:

    Hirveetä kuraa! Tylsäksi sliipattua, hajutonta ja väritöntä.

Jätä kommentti