/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Raivopäät – Via Dolorosa: Vuodet 1994–1997

Raivopäät
Via Dolorosa: Vuodet 1994–1997 

(19.5.2010)

Kuuntele: Myspace Osta: Osta CDON:ista

Kouvolalainen Raivopäät perustettiin vuonna 1993 ja sen alkuperäinen tarkoitus oli tehdä ainoastaan yksi äänite. Yhtye on kuitenkin sen jälkeen julkaissut useita tekeleitä keikkaillen ahkerasti ja Raivarien taival jatkuu tänäkin päivänä. Via Dolorosa: Vuodet 1994–1997 on Propagandan vuonna 2010 julkaisema kokoelma, joka käsittää suurimman osan yhtyeen alkuaikojen äänityksistä.

“Via Dolorosa” kuulostaa korvaani eräänlaiselta läpileikkaukselta ysäripunkkiin, joista mainittakoon alkuaikojen Apulanta, Klamydia, LAMF ja Tehosekoitin. Raivopäiden ulosanti tuottaa erilaisia mielikuvia raitahousuineen, irokeeseineen ja nahkatakkeineen. Musiikillisesti kokoelma on kelpo kokonaisuus. Sävellykset ovat tarttuvine riffeineen keskivertoa parempia ja kappaleiden soundit ovat suurimmalta osin kunnossa. Osa kappaleista tosin kärsii pahanlaatuisesta tuhnuisuudesta, joka pilaa kuunteluhetken. Sanoitukset ovat mieleenpainuvia ja erityisesti kertosäkeisiin on satsattu. Toisaalta vokalistin tapa laulaa on välillä ärsyttävä, mutta annettakoon se anteeksi. Raivareiden musiikki ei tuo mitään uutta, mutta tuskin se on ollut tarkoituskaan.

Kokoelmalevyn nimibiisi Via Dolorosa jäi heti soimaan päähän ja se on kestänyt lukuiset kuuntelukerrat. Muita erityisen kuunneltavia kappaleita ovat En rauhaa saa, True Punk Will Never Die, Trippikoulu, Rannalle bailaamaan, Natsi Vesa, Ei enää iltarukouksia ja Kesä tulee sittenkin. Valitkoon kukin oman suosikkinsa. Raivopäiden kokoelma Via Dolorosa sopii hyvin kaljanjuonnin oheen lämpimänä kesäiltana.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti