/   /  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraaa Lammasta:
Kuva: Sotajumala / Survivors Zero – Slaughter At Lutakko

Sotajumala / Survivors Zero
Slaughter At Lutakko (DVD)

Cobra Records (2010-03-10)

Vaikka en olekaan sen kummemmin koskaan innostunut kummastakaan yhtyeestä, täytyy “Slaughter At Lutakko” DVD:lle antaa välittömät thumbs upit! Kotimaisia musiikki-DVD:itä ei markkinoilla ole aivan järjettömästi ja tämä Cobra Recordsin tekele ansaitsee kehut useistakin pienistä oivalluksista.

Ensinnäkin, splittinä tämä DVD palvelee kiitettävän hyvin sekä kuluttajaa (riittävän samankaltaiset yhtyeet), että yhtyeitä. Noin 30 minuutin setti + musiikkivideo (Survivors Zero) tai noin tunnin setti + musiikkivideo (Sotajumala) olisivat kumpikin yksinään olleet hivenen laiha sisältö parikymppiä maksavalla videotekeleelle. Nyt sisältöä on varsin mukavasti. Toisekseen, harvoin vasta yhden levyn ulostanut yhtye, kuten Survivors Zero, pääsee kuvaamaan pro-tasoista keikkatallennetta. Itse olen harmitellut monien omien suosikkieni kohdalla hyvätasoisten livevideoiden puutetta juuri yhtyeiden alkuajoilta. Miettikääpä tämän tasoista julkaisua vaikkapa Slayerin “Show No Mercy” -ajoilta. Aijai! No, tekniikka on nykyään aivan eri luokkaa ja siitähän on syytä ottaa ilo irti.

Hienoa on myös se, että video on kuvattu Lutakossa. Harmillisen usein yhtyeet kuvaavat väen vängällä juuri sen suurimman keikkansa, yleensä jonkin puolihengettömän festarivedon keskikesän auringonpaisteessa. Kompaktin kokoinen Lutakko on tunnelmaltaan loistava valinta tällaiselle livetallenteelle. Laatukin on vielä sen verran kohdillaan, että tätä voi poikkeuksellisesti, toisin kuin monia livetallenteita, suositella jopa ensikosketukseksi ko. yhtyeisiin. Itse en kummankaan tuotantoa entuudestaan tuntenut, mutta tutustuminen onnistui varsin mallikkaasti tämän DVD:n parissa.

Ilmeisesti tarkoitus on ollut ympätä pakettiin myös Deathchainin keikka, mutta teknisten ongelmien vuoksi kyseinen veto on jäänyt leikkaamon lattialle yhden Sotajumalan biisin kera. Onneksi levylle päätyneestä materiaalista näitä teknisiä ongelmia ei huomaa, vaan kaikki soundaa ja näyttää pirun hyvältä. Ainoa mitä jäinkin tästä paketista kaipaamaan ovat kappalekohtaiset valikot. Muilta osin “Slaughter At Lutakko” on nappisuoritus ja tätä kirjoittaessa ansaitusti paalupaikalla musiikki-DVD:eiden myyntilistalla.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti