/   /  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraaa Lammasta:
Kuva: Kaikukasti – S/t

Kaikukasti
S/t (CD)

(24.2.2010)

Kuuntele: Myspace Osta: Osta CDON:ista

Kun naitetaan keskenään reggae ja progressiivinen musiikki, syntyy proggae. Loogista, eikö? Näin ajattelee ainakin turkulainen, debyyttinsä vastikään julkaissut Kaikukasti.  Jengi on ollut koossa jo vuosituhannen alusta, joten ihan aloittelevastakaan bändistä ei voida puhua vaikka Kaikukasti onkin uusi tuttavuus.

Käytännössä Kaikukastin musiikillisella pohjalla on vanha kunnon roots reggae, jonka päälle kahdeksanhenkinen poppoo on lähtenyt roiskimaan jäsentensä erilaisia musiikillisia taustoja. Progen ja reggaen lisäksi mukaan on ympätty jazzia, maailmanmusiikkia, sumuista häröilyä ja suomalaista melankoliaa. Taitoa jäseniltä löytyy, erityisesti vokalisti tuntuu antavan kaikkensa. Perinteisten bändisoittimien lisäksi Kaikukastin vakiomiehitykseen kuuluu myös torvisektio, joten Kaikukastin äänimaailmaa voisi kuvailla jopa monipuoliseksi.

Ihan kuin helpommin sisäistettävä materiaali olisi tarkoituksella laitettu levyn alkuun, Lämpöö ja lempee ja Yks päivä kerrallaan näyttävät millainen Kaikukasti on parhaimmillaan ja tarttuvimmillaan. Levyltä ei ole noiden lisäksi helppoa lähteä poimimaan yksittäisiä, muita selkeästi parempia raitoja, mutta toisaalta täysiä rimanalituksiakaan ei löydy. Positiivisuutta levyltä on turha hakea, tunnelma on enemmänkin maalailevan rönsyilevä, hämärä ja jopa hieman ahdistunut. Omaperäisen, mielenkiintoisen mutta samalla vaikean debyytin Kaikukasti on turauttanut, mutta luulen että bändi pystyy vielä parempaankin.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti