/   /  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraaa Lammasta:
Kuva: Black Totem – I Brought You Back

Black Totem
I Brought You Back (7")

Kuuntele: Myspace Osta: Osta CDON:ista

Black Totemin “I Brought You Back” on nimistönsä ja kansikuvansa perusteella selvää doom metallia - varsinkin kun duo mainitsee esikuvikseen mm. Goatsnaken ja Electric Wizardin kaltaisia vanhempia valtiomiesyhtyeitä. Totuus on kuitenkin toinen, sillä Black Totem on valinnut lajikseen lo-fi-estetiikalla marinoidun garagebluesin, joka kumartelee rupuisen delta bluesin, räkäisen autotallirockin, Glenn Danzingin sekä whiskyn ja savukkeiden lisäksi myös 2000-luvun vaihteen suomalaisille kiljublues-jäärille kuten Trouble Bound Gospel ja The Festermen. Nykybändeistä Black Totemia voisi kuvailla Black Magic Sixin pahasti alkoholisoituneeksi pikkuveljeksi, todelliseksi suvun mustaksi lampaaksi.

Moderni tahi innovatiivinen eivät kuulu BT-kaksikon sanavarastoon, vaan homma hoidetaan niin kuin se on aina hoidettu: likaisia kitarariffejä, käskyttävää rumputyöskentelyä ja rantojen miehiltä vaikutteita saanutta vokalisointia. Kaikki tämä tietenkin jollain isoäidin vanhalla radionrämällä tallennettuna. Päällisin puolin hommat ovat siis Spit Poisonin ja Tony Cashin hansikkaissa, mutta kynä ei niissä käsineissä taida liikaa viihtyä, sillä kappalemateriaali on paikoin hieman liiankin pelkistettyä. Toki duo-kokoonpano aiheuttaa omat rajoituksensa, mutta hitusen liian helpolla kaksikko hetkittäin itsensä päästää.

Suomen White Stripesiksi tai Black Keysiksi on siis vielä matkaa, mutta kompassin kalibroinnilla ja kurssin korjauksella voi oikea satama löytyä helpostikin.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti