/   /  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraaa Lammasta:
Kuva: Lady Escape – Unsung Land

Lady Escape
Unsung Land (CD)

Kaakao Records (21.9.2009)

Kuuntele: Myspace Osta: Osta CDON:ista

Lady Escapen edellinen tuotos (Messy Envelopes, 2007) oli verrattavissa teinipojan sexibisneksiin; (yhtyeen) nautinto oli omissa käsissä, mutta partnerin (kuulijan) tyydyttämiseen tieto ja taito eivät vielä riittäneet. Leidien debyyttialbumi “Unsung Land” on selvästi askel kohti aikuisuutta, mutta silti tässä mennään vieläkin saunan-jälkeen-peiton-alla-pimeässä -kaavalla. Lady Escapen kevyesti kikkaileva indiepoppis ei siis suoraan sanoen herätä juuri minkäälaisia tunteita juuri mihinkään suuntaan. Ihan kiva ei ole ihan kiva.
   
Suomalainen indie on viime vuosina ollut melkoisessa noususuhdanteessa ja jenkkien tai brittien sokean idolisoinnin sijaan moni yhtye on jalostanut ääntään yhä persoonallisemmaksi. Lady Escapen kohdalla ei valitettavasti näin kuitenkaan ole. Oma linja on hakusessa ja tuntuu, että Unsung Landia vaivaa se esikoisalbumille tyypillinen lastentauti: epätasainen kappalemateriaali, jonka ääripäät syövät toisensa muuttaen teoksen geneeriseksi kokonaisuudeksi. Siis liian paljon jotain lainattua ja liian vähän jotain uutta.

Tulevaisuutta Lady Escapella varmasti on, mutta pienten piirien ulkopuolelle yhtyeellä tuskin on vielä asiaa. Toki jos viisikko tehtailisi enemmänkin Pretty Blue Suen henkistä “tummistelua” ja tajuaisi käyttää Seidin (koskettimet) ääntä huomattavasti isommissa annoksissa tasapainottamaan Teemun (kitara-laulu) hieman ärsyttävää ulosantia, niin tulos olisi ehdottomasti kiinnostavampi. Vink vink.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti