/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Enforcer

Enforcer

Power Speed Death!

Parhaillaan uutta täyspitkää työstävä Ruotsalainen speed metal jyrä Enforcer käväisi viime lokakuussa piristämässä sateista syksyämme kotimaisen Disentertainmentin toimesta. Istahdimme bändin laulajan ja keulakuvan Olof Wikstrandin kanssa yhtyeen helvetin energisen Helsingin keikan jälkeen Dante’s Highlightin varastotilojen lattialle tekemään haastattelua. Puitteet ovat sen verta karut, että ainakaan minkäänlaisesta diivailusta bändiä ei pääse syyttämään.

Niin, niille jotka eivät bändiä tunne kerrottakoon, että Enforcer on vuonna 2004 Ruotsin Arvikassa perustettu heavy/speed metal yhtye. Vuonna 2008 “Into the Night” -nimeä kantavan debyyttitäyspitkänsä julkaissut yhtye on kovassa nosteessa ja palasi hieman ennen Suomen keikkojaan Pohjois-Amerikasta, jossa yhtye kiersi kanadalaisen Cauldronin kanssa. No, itse asiaan:

Olof, tulkitsinko oikein välispiikeistäsi, uuden Roll The Dice -biisin kohdalla, että olette nauhoittamassa seuraavaa levyänne.

O: Kyllä. Nauhoitamme uutta levyä parhaillaan.

Debyyttinne, “Into the Night”, oli melkoinen menestys, onko teillä paineita tämän tulevan kakkosalbuminne suhteen?

O: Emme ole ajatelleet koko asiaa. Me vain teemme sellaista musiikkia  jota rakastamme. Tyyli tulee olemaan sama, mutta uusi levy tulee olemaan dynaamisempi kuin debyyttimme. Siinä tulee olemaan enemmän vaihtelua. Mitä musiikkityyliimme tulee, olemme kuitenkin sen verta konservatiivinen bändi, ettei sen suhteen tarvitse odottaa ikäviä yllätyksiä.

Mistä ammennatte vaikutteenne? Mitä bändejä kuuntelette itse? Pyrittekö poimimaan jotain tiettyjä juttuja omaan musiikkinne?

O: Kuten sanoin, me vain teemme musiikkia josta pidämme. Ei meillä ole mitään tiettyjä bändejä joita kuuntelisimme ja joilta poimisimme vaikutteita, hitto, me kuuntelemme mitä lystäämme aina Exciterista Dioon ja Gotham Citystä Lethal Siniin.

Kuva: Lasse Heikkilä

Palasitte juuri Pohjois-Amerikan kiertueelta, miten kiertue meni?

O: Meillä oli helvetin hauskaa, 5-6 viikkoa helvetin hauskaa.

Mitä piditte yleisöstä? Eroaako amerikkalainen yleisö jotenkin eurooppalaisesta yleisöstä?

O: Eipä oikeastaan. Yleisö oli hyvin pitkälti samanlaista; loistavaa.

Tehän levytätte jenkkiläiselle Heavy Artillery levy-yhtiölle, kuinka ajauduitte heidän leipiinsä?

O: Joo, meillä on kahden levyn diili Heavy Artilleryn kanssaan. Homma lähti siitä kun olimme mukana eräälle heidän kokoelmalevyllään. (Speed Kills, toim.huom.)

Kuinka asiat ovat heidän kanssaan sujuneet? Onko sillä mielestäsi käytännön asioiden kannalta väliä oletteko esimerkiksi ruotsalaisella levy-yhtiölle vaiko amerikkalaisella?

O: Ei sillä ole merkitystä mistä päin levy-yhtiö on, pääasia että homma toimii. Ja Heavy Artilleryn kanssa se on toiminut. Heillä on myös todella kattava jakeluverkosto. Ollessamme kiertueella Amerikassa oli levymme myynnissä jokaisessa levykaupassa jossa kävimme.

Ruotsista on viime aikoina tullut teidän lisäksenne paljon loistavia 80-luvun heavy metallista vaikutteensa ammentavia yhtyeitä kuten esimerkiksi Portait, In Solitude, Ram, Helvetets Port jne. Onko teillä Ruotsissa jonkinlainen scene ilmiön ympärillä? Tunnetteko kaikki toisenne?

O: Ei, ei ole mitään sceneä. Kyllä se on vain sattumaa. Emme me tunne toisiamme entuudestaan, osaan bändeistä olemme tosin tutustuneet, kuten Portraitiin keikkoja tehdessämme. (Enforcer ja Portrait kiersivät yhdessä mm. Saksassa 2009 toim.huom.)

Mitähän vielä; mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmanne? Mitä pyritte saavuttamaan ensi vuonna?

O: In 2010? We take over the world, do drugs and score chicks!

Tähän onkin helvetin hyvä lopettaa. Power Speed Death!

www.myspace.com/enforcerswe

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti