|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Garage 13 – Dead Horizon

Kuva: Garage 13 – Dead Horizon

Muistan joskus vuosituhannen alussa omistaneeni Garage 13 -yhtyeen seiskatuumaisen. Minkä nimisiä tai kuuloisia biisejä se sisälsi, sitä en kuollaksenikaan muista. Nyt vuosikymmenen lopussa postiluukustani kuitenkin ilmestyy samaisen yhtyeen kakkosalbumi ja muisti alkaa palailla pätkittäin…

Kuten jo nimestä voi päätellä, on ähtäriläisten tyylilajiksi valikoitunut rotupuhdas garage rock. Yksitoistavuotiaan viisikon punk-pohjainen autotalliräimintä on elämänsä velkaa Hellacoptersin ja Glueciferin kaltaisille “scandinavian action rock” -pioneereille. Myös The Bonesin ja I Walk the Linen hengessä toteutettu punkrocknroll nostaa päätään siellä täällä – viimeksi mainittu eritoten Pekka Nurmen “rönkkömäisessä” äänenkäytössä. Räkä poskella ja pedaali metallissa Garage 13 polttaa musiikillista kumia sen verta miehekkäästi, että veri vetää kortittomankin tien päälle. Riffikaahailuja, köörilauluja, kitarasooloja, ulvovia koskettimia ja rupisen haikeita melodioita – sitähän tämä. 

En tiedä onko tämänhetkinen musiikki-ilmasto vielä valmis autotallirockin – ties kuinka monenteen – revivaliin, mutta tokkopa se edes ähtäriläisiä kiinnostaa. Garage 13 on pysynyt tyylilleen uskollisena jo reilut kymmenen vuotta ja se jos mikä on kunnioitettavaa. Ei “Dead Horizon” todellakaan mikään High Visibility ole, mutta mitäs sitten?

Lisää aiheesta:

Tägit: ,

Tämä artikkeli on lähetetty sunnuntaina 3. tammikuuta 2010 kello 12:04 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “Garage 13 – Dead Horizon”

  1. ASalonen kirjoitti:

    Täytyykin tsekata, edellinen kohtaaminen sattui Jessie Garon & Sexorcists -splitin muodossa, mutta tuolloin huomio kiinnittyi lähinnä Sexorcisteihin.

Jätä kommentti