|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Kauan – Aava tuulen maa

Kuva: Kauan – Aava tuulen maa

Venäläinen Kauan on aina ollut paperilla vähintäänkin mielenkiintoinen nimi. Pitkälti Anton Beloviin kiteytyvä “yhtye” on ennen Aava tuulen maata julkaissut kaksi albumia, jotka ovat yhdistelleet funeral doomia, black metallia, post-rockia sekä ambientia – pääosin suomeksi esitettynä.   

Mutta se mikä paperilla kuulostaa vielä nerokkaalta konseptilta ei välttämättä konkretisoidu sellaiseksi; näin on näppylät myös Aava tuulen maan kanssa. Kolmannella albumilla Belovin rinnalla ei seiso enää kuin luottoviulisti Lubov Musnikova, musiikki on riisuttu miltei täysin paljaaksi metallisesta haarniskastaan ja laulukieli on vaihtunut kokonaan suomeksi. Nokkamiehen kontolle on siis laulamisen ohella jäänyt myös pianon pimputtelu, kitaran kuritus, basson pomputtelu, rumpujen taonta sekä koskettimien kilkuttelu. Yhden miehen himmailuprojektit harvoin onnistuvat, eikä Kauan ole poikkeus siihen sääntöön – varsinkin kun metallielementtien puut(t)uminen on muovannut Belovin ambient-folkkailusta demomaisen tönkköä. (Tönkköä on myös herran suomi.) 

Albumin neljä raitaa (+ viisiminuuttinen “intro”) kellottavat itsensä post-rock-dogmien mukaisesti reiluun kymmeneen minuuttiin, mutta siinä missä “alan miehet” onnistuvat rakentamaan kolossaalisista audiojärkäleistään dynaamiikalla leikkiviä ja loppuun asti otteessaan pitäviä eepoksia, tyytyy Kauan himmailemaan suurimman osan ajasta melko turvallisilla vesillä. Jos jotain, niin kuriositeettiarvoa Kauan omaa, ei paljon muuta.

Tägit: , ,

Tämä artikkeli on lähetetty perjantaina 1. tammikuuta 2010 kello 18:57 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

Deathbound kilpailu Darkest Hour & Beneath The Massacre Nosturissa Tuskainen perjantai Pitkä kuuma kesä 2009 La Coka Nostra Lamb Of God ja Job For A Cowboy maaliskuussa Kulttuuritalolle Chimaira, Unearth, Throwdown ja Dååth Nosturissa Radiolammas: Omaisuusvahinko Street Dogs ja Civet Nosturissa Radiolammas: Kivesveto GoGo Rise Against Kaapelitehtaalla Five Finger Death Punch & Shadows Fall Baddies Frank Turner Tavastialla Buried Inside ja Tombs Helsingissä Church Of Misery maaliskuussa Suomeen Killing Time julkaisee uuden levyn Ruttofestivaali Cartoon Punk Night! Freyalta esimakua uudesta albumista Vampire Weekendin uutuus ennakkokuuntelussa Day Eleven julkaisee uuden albuminsa tammikuussa Electric Eel Shock – Sugoi Indeed Los Bastardos Finlandeses – El Grande’s Saloon Blues Trash Cabaret Ruttofestivaali

Jätä kommentti