|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Vic Chesnutt – At The Cut

Kuva: Vic Chesnutt – At The Cut

Olen aina jostain syystä pitänyt Vic Chesnuttia minimalistisen mies ja kitara -folkin sanansaattajana. “At the Cutilla” Chesnutt kuitenkin osoittaa kuinka väärässä olen ollut. Toki herran cv:stä – ja tältäkin albumilta – löytyy tuota perinteisempää osastoa, mutta Godspeed You! Black Emperorin, Thee Silver Mt. Zionin ja Fugazin jäsenistöistä koottu “taustaryhmä” nostaa At the Cutin arvoon arvaamattomaan. Constellation on taas kerran onnistunut julkaisemaan levyn, jonka sisältö kouraisee todella syvältä.

Albumin avausraita, Coward, ottaa luulot pois heti kättelyssä: jousien marinoima folk-hidastelu kasvaa hiljalleen ja äityy lopulta kiivaaksi post-rock -myrskyksi, joka viimeistään paljastaa soittajiensa identiteetin – kappale on niin Thee Silver Mt. Zionia kuin olla ja voi. (Myös Chesnuttin äänenkäytössä on jotain kovin efrim menuckmaista.) Seuraavat täsmäiskut ottavat vauhdin kokonaan pois ja muuttavat At the Cutin hauraan haavoittuvaksi; hyvinä esimerkkeinä kiihkeän kaunis Chinaberry Tree ja herkästi jatsahtava We Hovered With Short Wings. Loppulevyltä esiin on nostettava ainakin Flirted With You All My Life, kuolemateeman ympärille rakennettu kappale, joka aiheensa puolesta sopii auto-onnettomuudessa halvaantuneelle esittäjälleen kuin tuoremehu Campariin.

At the Cut ei ole täydellinen teos, mutta sen ääripäät ovat sen verta komiaa kuunneltavaa, että hieman “vähäpätöisimmät” raidat on helppo antaa anteeksi.

Tägit: , , , , ,

Tämä artikkeli on lähetetty sunnuntaina 27. joulukuuta 2009 kello 18:45 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

2 vastausta viestiin “Vic Chesnutt – At The Cut”

  1. Teemu Lahtinen kirjoitti:

    Tais Skitter on Take-Off ilmestyä vielä At the Cutin jälkeen, mutta joka tapauksessa kevyet mullat vaan.

Jätä kommentti