Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Burn Still – S/t » Lammas Zine

 
Burn Still – S/t

Burn Still
S/t  (EP)

(16.5.2009)

Kimmo Laine, joulukuu 3, 2009
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Lahden takaa virosta ponnistava Burn Still pukkaa kehiin seitsemän biisiä todella raskasta hardcorea. Kitarat mouruavat alhaalla ja vokaalit ovat reipasta ördäilyä death metal -hengessä.

Bändin riffittely muistuttaa etäisesti Throwdownista. Samanlaista simppeliin, mutta rytmikkääseen ulosantiin keskittymistä on havaittavissa. Toisaalta välillä heittäydytään sahaamaan synkkiä melodiakulkuja, jotka tuovat mielikuvia mustasta metallista. Tämä, kera ajoittaisten tempovaihdosten, tuo vaihtelua breakdownien keskelle. Myös ruotsi-döödis-fiilistely levyn päätösbiisin alussa toimii. Kappaleessa Forget Your Dignity vieraileva räppäri Metsäkutsu puolestaan tuo vokaaliosastolle raikkaan tuulahduksen tiukan alarekisterin ilmaisun keskelle heittämillään riimeillä.

Biisien tekstit eivät edusta ihan sitä tyypillisintä hardcore-clisheilyä, vaan sisältävät melko persoonallista kynäilyä, keskittyen lähinnä ihmiselämän varjopuoliin. Päihteiden käytön kritisointiakin olin sieltä löytävinäni, vaikka käsittääkseni ihan varsinaisesta Straight Edge -bändistä ei olekaan kyse.

Levyn kansille täytyy myös antaa kiitosta. Ovat nimittäin kovin piristävällä tavalla erilaiset varsinkin värimaailmansa suhteen, jos nyt monien muiden näkemieni hardcore-julkaisujen ulkoasuun vertaa. Kynäruiskun jälkeä näyttäisi olevan?

Ihan lupaavalta Viron meininki vaikuttaa tämän bändin ja tämän julkaisun perusteella.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑