|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Blog’n'roll 20

Kuva: Blog’n'roll 20

No hei! :/

Aika kipakka alotus, mutta tänään heräsin ihan väärällä jalalla. Heräsin aamulla kun lehti tuli ja aattelin lukea sitä siinä aamukahvien merkeissä. Siellä lehdessähän oli taas niin huonoja uutisia että kävi ihan puistattamaan. Otan muutaman otsikon esimerkiks: “Luokanopettaja voitti saunomisen MM-kilpailut”, “Ammattikouluihin ennätysmäärä hakijoita” ja “Lentoemännät lakossa.” Hohhoijaa!!! Kaikenlaisia keskinkertasia eli huonoja uutisia. Mutta olihan siellä sitten yks kaikkia meitä viihdetaiteilijoitamaapallolaisia koskettava uutinen eli tuo ilmastonmuutos. Sekös meitä lämmittää. Se on ihan kauheeta. Meidän ilma lämpenee ja samalla Golf-virta sammuu kun Volkkari valoihin. Jäätiköt sulaa, ja jääkarhut. Tulee myrskyjä, tulivuorenpurkauksia ja muita luonnontuhoja. Siinä lehdessä sanottiin että suurin yksittäin saastuttaja on nää tehtaat. Enkä tarkota tehtaissa työskenteleviä, karkeita teollisuustyöntekijöitä jotka saastuttaa tätä meijän sivistystä kaiken maailman alapääjutuilla. Tarkotan että niissä tehtaissa tapahtuvan tavaroiden tuotannoista tulee siitä saastetta, joka päästellään niitä piippuja pitkin sitten taivaalle. Ensinnäkään miksi ne piiput pitää rakentaa niin korkeiks. Ei mikään ihme että ilma saastuu kun tupruttaa kaikki taivaalle. Ei mitään järkeä. Eikö ne piiput vois rakentaa alas päin ja ohjata maan alle. Eihän siellä ole elämää! Tai sitten päästellä ne joihinkin kaivoksiin. Ei se niitä ennestään likaisia kaivosmiehiä haittaa.

Ja jos ette tienny, ne ilmaston saasteet johtuu siitä että nää tehtaat käyttää fossiilisia polttoaineita eli hiiltä. Ne lämmittää maapalloa, kun käytetyt polttoaineet ei pääse haihtumaan avaruuteen, kun on niin sankkaa meininkiä tuolla ulommaisessa ilmakehässä. Ihan kauheeta!! Miten mun käy?!?
Mutta! Mulla olis lisää ratkaisuehdotuksia tähän fossiilisten hiilteen käyttöön ja siitä johtuvaan ympäristöongelmaan. Otettais mallia noista saastuttamattomista tuulipuistoista. Eli tässä tulee ehdotukseni: perustettaisiin hiilipuistoja fossiilisille polttoaineille! Otettais tuulipuistojen ohella mallia myös sellasista museoista, joissa on niitä dinosauruksien fossiileja.

Suomen hiilipuisto voitais rakentaan Hanasaareen, entisen voimalaitoksen ympäristöön, jossa on ennestään jo suuri hiilikasa ja se sijaitsee aivan Korkeasaaren eläintarhan likellä (katsoin kartasta). Molempien toiminta tukis niikun toisiaan. Eläintarhan tavoin siellä hiilipuistossa olis omat osastot, mutta vain eri hiilille. Se kierros vois alkaa vaikka kivihiilistä: Ne olis siellä kasoissa. Oman jännityksen tois vaaralliset ukrainalais- ja kiinalaishiilikaivokset, jotka olis aidattu ettei ihmiset menis sinne sortumaan.

Bitumi-osastolla ihmeteltäs sellasta juoksevaa massaa. Sekin on hiilistä koostuva seos. Se olis hyvä paikka tutustua että miten se asfaltti syntyy. Moni nykyajan lapsi tai edes aikuinenkaan ei tiedä ettei se asfaltti siellä kaduilla kasva itsestään. Se valmistetaan siitä bitumista ja kuljetaan hiekkateitä pitkin asfalttitarpeeksi ja jyrätään siellä kaduilla. En tiä onko se kovin moraalista jyrätä niitä. Ehkä pitäs miettiä että onko sen asfaltin ainoa tarkotus maata kaduilla pitkin pituuttaan, ihmisten talloessa sitä, ja saadessaan päällensä sylkeä ja virtsaa sekä sillon tällön muutaman mehevän kännipuklun. Välillä sitä kaivetaan surutta, jonka jälkeen niitä “haavoja” yritettäis paikkailla. Ja sitten kun sitä kidutusta on jatkunut pari vuotta, se asfaltti armotta hylätään. Se järsitään ja se jätetään uuden asfaltin alle ikuiseen lepoon. Hirveetä hyväksikäyttöä!

No eipä jäädä suremaan vaan mennään puistossa eteenpäin. Viimesenä olis varmaa sen puiston suosituin kohde. Söpöt puuhiilet eli grillihiilet hehkuis omissa grilleissään. Ihastuneet ihmiset vois heitellä sinne omia eväitään hehkuville hiilille: foliokääreisiä perunoita, täytettyjä paprikoita sekä grillimakkaroita. Vois joukossa olla silloin tällöin muutama herkkutatti. Se olis ihq!

Näin voitais käyttää hiiltä ympäristöystävällisesti ettei se sitten saastuttais meidän palloa. Mutta koska hiili kuuluu epämetalleihin, täytyy sinne puistoon järjestää vartiointi ettei mitkään pitkätukkaset metallimiehet menis sinne vandalisoimaan paikkoja. Toisaalta pitkistä hiuksista sais enemmän sitä DNA:ta ja sitten nää antiepämetalliaktivistit jäis paremmin kiinni. Parturin kautta lusimaan!

Siinä mun puistovisio. Se olis yks keino, en sano että paras, mutta ainakin parhaita keinoja kertoa ihmiselle ilmastonmuutoksesta ja fossiilisista hiilistä.

No, nää on vaan yhden viihdetaiteilijan ehdotuksia maailman pelastamiseksi. Ei tarvi kuunnella, mut iteppä sitten kärsitte. Älkää vaan hiiltykö, puhalletaan mieluummin yhteen hiileen!

Tämä artikkeli on lähetetty keskiviikkona 2. joulukuuta 2009 kello 17:27 ja kuuluu kategoriaan Armas rokkaa!. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

Deathbound kilpailu Darkest Hour & Beneath The Massacre Nosturissa Tuskainen perjantai Pitkä kuuma kesä 2009 La Coka Nostra Lamb Of God ja Job For A Cowboy maaliskuussa Kulttuuritalolle Chimaira, Unearth, Throwdown ja Dååth Nosturissa Radiolammas: Omaisuusvahinko Street Dogs ja Civet Nosturissa Radiolammas: Kivesveto GoGo Rise Against Kaapelitehtaalla Five Finger Death Punch & Shadows Fall Baddies Frank Turner Tavastialla Buried Inside ja Tombs Helsingissä Church Of Misery maaliskuussa Suomeen Killing Time julkaisee uuden levyn Ruttofestivaali Cartoon Punk Night! Freyalta esimakua uudesta albumista Vampire Weekendin uutuus ennakkokuuntelussa Day Eleven julkaisee uuden albuminsa tammikuussa Electric Eel Shock – Sugoi Indeed Los Bastardos Finlandeses – El Grande’s Saloon Blues Trash Cabaret Ruttofestivaali

Jätä kommentti