Ghost Brigade – Isolation Songs

Kuva: Ghost Brigade – Isolation Songs

Mainion Sunriden jälkihöyryissä perustettu Ghost Brigade yllätti toissavuotisella debyytillään positiivisesti; ”Guided by Fire” oli oiva lisäsulka suomalaisen, alati kasvavan, mutta vielä lapsenkengissä taapertavan post-metal -scenen hattuun. Albumi kärsi toki pienistä kauneusvirheistä, mutta päänavaus oli yhtä kaikki onnistunut.

”Isolation Songs” jatkaa siitä mihin edeltäjänsä jäi, eli viipyilevämmän Katatonia-tunnelmoinnin sekä rouheamman metallicoren ristitulessa jyväskyläläiskvintetti jatkaa marssiaan kohti uusia taisteluja. Viimeksi mainittu tyyli on selvästi soittajiensa leipätyö, sillä paikoin rullaavastikin eteenpäin vyöryvä murskahumppa runtelee, Manne Ikosen hardcoren hajuisen huudon myötä, kuulijan korvakäytävät ruvelle. Mallailevamman materiaalin parissa kvintetti sortuu paikoin hieman kliseisiin toimintamalleihin, eikä loppua kohden monotoniseksi äityvän kliinilaulun liiallinen viljely palvele tarkoitustaan tarpeeksi hyvin – vaikka Ikonen laulaa toki osaakin. Sekaan mahtuu myös mielenkiintoistakin hiippailua (esim. Into the Black Light), mutta kokonaissaldo jää kuitenkin jonnekin Calliston tietämille – seikka, joka ei post-Providence -aikakautena ole enää välttämättä kehu.

Jos ”Guided by Firen” ja ”Isolation Songsin” parhaat palat voisi yhdistää saman nimikkeen alle, niin tuloksena olisi varmasti post-metal/melodoom-albumi, josta riittäisi kerottavaa jälkipolvillekin.

Tägit: , ,

Tämä artikkeli on lähetetty Tiistaina 6. Lokakuuta 2009 kello 16:06 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “Ghost Brigade – Isolation Songs”

  1. Ovaali kirjoitti:

    Jaa että Murskahumppa,
    hienosti kuvailtu:)

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit

Keskustelu (tulossa)