Snipe Drive – At the Night Sky

Kuva: Snipe Drive – At the Night Sky

Onko Snipe Drive oppinut virheistään? Kaksi vuotta sitten ”Cablesillaan” debytoinut tuusulalaisviisikko kuulosti jo tuolloin varsin lupaavalta tulokkaalta, mutta liiat vierailut mm. Disco Ensemblen ja System of a Downin pöytälaatikoilla muovasivat ”Kaapeleista” liian pastissinomaisen.

Kyllähän ”At the Night Skylta” vielä rippeitä DE:stä ja SOAD:sta löytyy, mutta siinä missä esikoinen kuulosti paikoin ylijäämä-Discolta, niin uutukainen on levy, josta nyky-Ensemble ei voi kuin haaveilla. Kurpantien kvintetti kumartaa yhä enenevissä määrin Pohjois-Amerikan suuntaan, mutta tunteettoman metal/emocoren sijaan Snipe Driven post-hardcore liikuskelee Billy Talentin ja Thursdayn päällystämillä maisemareiteillä – vokalisti Antin toimiessa kartanlukijana. Ja jottei matkan teko kävisi tylsäksi, on viisikko uskaltautunut leikittelemään myös vähän vieraampien elementtien kanssa; livingendimäistä billya ja jopa queenimaista itämaasekoilua on varattu ajanvietteeksi – bon voyage.

”At the Night Sylla” Snipe Drive ottaa aimo harppauksen kohti progressiivisemman post-hardcoren eturintamaa, ja vaikka albumi hieman liian pitkäksi venähtääkin (kuten myös levyn saapuminen allekirjoittaneelle), niin kyllä Disco Ensemble joutuu viimeistään nyt riisumaan suomalaisen ”listacoren” kruunun päästään.

Tägit: , ,

Tämä artikkeli on lähetetty Perjantaina 25. Syyskuuta 2009 kello 16:55 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “Snipe Drive – At the Night Sky”

  1. Jaakko Teittinen kirjoitti:

    Täähän oli hyvän kuuloista matskua. Spotifyn käyttäjät voivat tutustua oheisesta linkistä: Snipe Drive – At The Night Sky: http://open.spotify.com/album/2NdWa0cpF94sVFloJnAs4D

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit