Raised Fist – Veil of Ignorance

Kuva: Raised Fist – Veil of Ignorance

Kokeilevamman ”Sound of the Repubicin” jälkeen Raised Fist palaa takaisin ruotuun tällä viidennellä täyspitkällään. Bändi ei yritä olla mitään muuta kuin se oikeasti on, brutaalia tulitusta kiireestä kantapäähän, ja tästähän me tykätään.

Jos listasijoitukset ja jatkuva ramppaaminen Suomen kesäfestareilla on tuonut yhtyeelle runsaasti uusia faneja, on se samalla verottanut koko joukon vanhoja. Siinä mielessä ”Veil of Ignorance” on helpottava julkaisu, sillä edellisen levyn visioita ei onneksemme ole lähdetty kehittämään sen pidemmälle, ja siitä voi varauksetta diggailla. Alexander Rajkovicin tunnusomaiset vokaalit pureutuvat syvälle aivolohkoon, ja yhdessä iskevien riffien kanssa nostattavat paikoin fiilistä kuin vanhoina hyvinä aikoina. Pienimuotoista melodiantynkää ja maalailua on kitaroiden avulla tuotu musiikkiin, mikä sopivasti syventää kokonaissoundia, tekemättä siitä kuitenkaan liian lällyä.

14 biisin joukkoon mahtuu varsinkin levyn loppupuolella turhanpäiväistä ”kokeilevampaakin” matskua (Wounds, My Last Day, Words And Phrases) ihan vain kuulijain mielenkiintoa ylläpitämään, toisaalta mielenkiinto olisi pysynyt yllä ilman täytepalojakin vähän lyhyemmän albumimitan. Friends & Traitors, They Can’t Keep Us Down ja City of Cold tekevät levystä kuitenkin julkaisun ja uudelleen kuuntelemisen arvoisen.

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty Perjantaina 25. Syyskuuta 2009 kello 09:16 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

2 vastausta viestiin “Raised Fist – Veil of Ignorance”

  1. Pyrde kirjoitti:

    [nipotus]Sehän on City of Cold, ei God ;) [/nipotus]

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit