Sotahuuto – Vastarintaan

Kuva: Sotahuuto – Vastarintaan

Aiemminkin tasokkaaksi havaittu Sotahuuto parantaa entisestään. Uusi albumi tarjoilee 11 biisiä kompromissitonta death metallia. Erilaiset alalajimääritteet ovat jääneet taakse, jos kohta niitä ei ole kiusaksi asti tarvinnut bändiin aiemminkaan liittää.

Bändin soitto on hioutunut entistäkin tiukemmaksi ja vokalisti Retu ei vieläkään äänijänteitään säästele. Vertailukohtia bändin musiikkiin löytyy kenties eniten jenkki-kuolosta, biisit rullaavat eteenpäin aivan kuin olisivat Floridan suoalueilla syntyneet. Lyriikoissa ei myöskään säästellä. Kristinusko on bändille edelleen kova juttu ja se käy kaikille selväksi. Kaikenmoinen tekopyhyys ja kaunisteleminen sen sijaan tuntuu näitä kavereita ärsyttävän. No, he eivät ole noiden tunteiden kanssa yksin. Suomenkielinen vokalisointi toimii tällä levyllä vielä aikaisempiakin julkaisuja sujuvammin. Kansivihko sisältää myös kappaleiden englanninkieliset käännökset.

Lievä puutuminen uhkaa ajoittain brutaalin mättämisen keskellä, mutta onneksi intensiteetti ja ajoittaiset lisämausteet riffittelyssä pitävät yllä mielenkiintoa. Esimerkiksi Neljä sodan elementtiä –biisistä löytyvä thrash-henkinen paahto virkistää mukavasti menoa. Lopetusbiisi Taistelu jatkuu sisältää pirteitä ”hei!”-huutoja ja levy sinetöidään dramaattisten kitaravallien säestyksellä.

Kansainvälisesti erittäin kilpailukelpoista kamaa, kansitaidetta myöten.

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty Keskiviikkona 16. Syyskuuta 2009 kello 10:47 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “Sotahuuto – Vastarintaan”

  1. jani äijälä kirjoitti:

    Btw… taistelu jatkuu biisissä huudetaan EI eikä HEI.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit