Yleisösurffauksen SM-kisat - Municipal Waste Tavastialla

Kuva: Municipal Waste Tavastialla
Kuva: Jussi Jänis

Municipal Waste (usa), Disfear (swe), Rotten Sound
Tavastia, Helsinki 12.9.2009

Vanha kunnon Rotisko tuli missattua ja Disfearin setistäkin olisi ehtinyt näkemään vain puolet, mutta oikeastaan pari biisiä riitti sen toteamiseen, että lavalla oli musiikillinen vastine sille kaikelle, mikä ruotsalaisuudessa on perseestä. Ymmärrän kyllä, jos joku hevari saa stondiksen Disfearin ”suoraviivaisuudesta” ja siitä, että bändissä laulaa joku melodeath-jeesus. Jakeluun ei kyllä mene, että joku ihan oikeaakin crustia joskus kuullut tuota laahaavaa ja pystyynkuolleen tylsää d-beatilla vedettyä actionrockia diggailisi. Taustalaulutkin oli vaihtuneet melodisempaan suuntaan. Nolla pistettä.

Municipal Wasten juuret ovat bändin virginialaisuudesta huolimatta syvällä Bay Arean rantahiekassa ja olenkin aina ajatellut bändiä M.O.D.:n ja Nuclear Assaultin sekoitukseksi nykyaikaisilla nopeusstandardeilla. Humoristisen intron saattelemana bändi käveli lavalle ja laulaja Tony Foresta nakkasi samantien ison roskiksen sisältöineen yleisöön, joka löysikin tiensä takaisin lavalle yhtä nopeasti. Basisti Landphil näytti suoraan aikakoneella 80-luvulta repäistyltä ja kitaristi Ryan Wasten MW-kitara oli huvittava ilmestys.

Keikka oli saatanan kova alusta loppuun, täynnä huumoria yleisön sekä bändin puolelta. Tavastian henkilökuntakin oli nähtävästi innoissaan: ainakin yksi poke hoiti daivaajienkuristamishommat erittäin tarmokkaasti. Vitun idiootti! Daivailua nähtiinkin helvetisti, uimapatjalla, volteilla, cowboy-hatulla, painijanaamarilla tai ilman. Bändin biisimatskuhan on kautta linjan erittäin toimivaa livenä enkä keksi pätkääkään valittamisen aihetta setistä. I Want To Kill The Presidentistä tuli Rotten Soundin läsnäolon vuoksi vielä normaalin version päälle grindcore-tempoinen uusintakierros. Boner City nauratti vedet silmistä. Circle pit koettiin monta kertaa. Yleisön ja orkesterin ”Municipal Waste is gonna FUCK YOU UP” -vuorohuutelu hymyilytti.

Setti kesti encoreineen kolmisen varttia ja siihen mennessä varmasti kaikki olivat saaneet rahoillensa kelpo vastineen. Uudestaan!

Tägit: ,

Tämä artikkeli on lähetetty Tiistaina 15. Syyskuuta 2009 kello 22:39 ja kuuluu kategoriaan Keikkaraportit. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “Municipal Waste Tavastialla”

 1. Anssi Salonen kirjoitti:

  Suorat sanat Disfearista, melodeath-jeesus!! heheh.
  Nojoo, Municipal Waste oli tosiaan aivan helvetin kova.
  Uuden levyn biisitkin toimi livenä, vaikkei levy muuten
  yllä etenkään Hazardous Mutationin tasolle. Mahtava settilista;
  kaikki omat suosikit tais tulla. Tykkäsin ihan hitosti!

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit