|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Bändiprofiili - The Jasser Arafats

Kuva: The Jasser Arafats

The Jasser Arafats terrorisoi kuuloelimiä Tampereelta käsin, ja tekee sen nimen velvoittamalla pieteetillä. Mielenkiintoinen sekoistus death metallia ja thrashia on siis kyseessä, mutta antaa bändin itse kertoa lisää.

Lyhyt historiikki. Millon ja miksi bändi on perustettu, ketä soittaa ja mistä tullaan?

Yhtye perustettiin Jaakon (rummut) & Maxin (kitara) toimesta joskus 2007 vuoden loppupuolella. Alkuun mukana oli myös Frans (basso, laulu), joka sittemmin vaihdettiin Lauriin (basso) ja Jariin (laulu), jotka olivat hommaan huomattavasti sopivampia. Tällä kokoonpanolla julkaistiin yksi cd-r demo ja nauhoitettiin toinen, jota ei koskaan saatu julkaistua fyysisessä muodossa. Yhtye kiri vuoden 2008 Ääni ja vimma -kilpailussa finaaliin ja heitti parit keikat kesän kuluessa. Yhtyeen kokoonpano sai valmiin muotonsa syksyllä 2008, kun Maxin entinen bändikaveri Jarkko (kitara) värvättiin mukaan.

Mikä on idea bändin nimen takana?

Jarkko: Kuulopuheiden mukaan nimen taustat olisivat lähtöisin erittäin epäselvästä perjantai-illasta, joten ei siitä sen enempää.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

Jarkko: Modernia death/thrash rypistystä sopivasti kieroilla mutkilla.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

Jarkko: Noh, Eiköhän näissä kappaleissa ole sellainen oma Thö-Jasser soundi, joka on lähtöisin Maxin riffikynästä. Se äijä vaan osaa säveltää kovaa tavaraa, jossa on sopivasti paahtoa ja suvantokohtia samassa paketissa. Pääasiallisina vaikutteina voisi pitää ylipäätänsä kaikkea hyvää death metal tavaraa, sekä joitain uudempia deathcore yhtyeitä (Despised Icon etc.). Ja jos ei mikään muu tunnu erottavan meitä massasta, niin ainahan meillä on tuo nimi :D .

Max: Omasta puolestani lisäisin vaikutteisiin vielä Brasilialaisen kaimani Max Cavaleran.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

Jarkko: Eiköhän se pitkälti niin mene, että Max tuo puolivalmiin kappaleen reenikselle, Jaakko lätkyttää siistit rumpukuviot taustalle ja loppubändi seuraa perässä ja harjoittelee sen minkä kerkeää.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

Jarkko: Lyriikkapuolella luistellaan pitkälti gore/splatter linjalla ja minkäänlaista syvällistä sanomaa tekstien sisällöstä on turha kaivaa. Mainittakoon tässä nyt vielä se, että emme ole nazibändi.

Loka-marraskuussa on luvassa Suomi-Ruotsi-Norja -akselille ulottuva turnee osana Into Sickness -orkesterin Euroopan-kiertuetta. Miten jouduitte kyseiselle kiertueelle mukaan?

Jarkko: Tuossa Into Sicknessissä soittaa meikäläisen kavereita, jotka pyysivät hieman apua noiden Suomen keikkojen järjestelyssä ja siinä sitten jutellessa heräsi idea, että mitä jos perhana runtataan yhdessä vähän enemmänkin keikkaa. Alkuperäisenä suunnitelmana oli kulkea Into Sicknessin mukana Tanskaan saakka, mutta kustannussyistä päätimme lopettaa oman reissauksemme jo Norjan jälkeen.

Täyspitkä on ilmeisesti työn alla, voitteko kertoa siitä lisää, miten homma sillä saralla etenee?

Jarkko: Täyspitkä on nauhoitettu, miksattu ja masteroitu. Tällä hetkellä neuvotellaan sitten julkaisupuolesta. Ainakin yksi lafka vaikuttaa edes hieman kiinnostuneelta kyseisestä levystä ja nyt odotellaan päätöstä sieltä päästä. Jos ei sopimusta synny, niin julkaistaan sitten vaikka perkele itse. Kai siitä levystä voi jo sen verran kertoa, että nimeksi tulee “Condemnation” ja biisejä kyseinen rieska tulee sisältämään 11 kappaletta. Neljä biisiähän tuosta on jo Myspace-sivustollamme kuultavissa.

Mitä muita päämääriä/tavoitteita bändillä on tulevaisuudessa?

Jarkko: Tällä hetkellä varmaan päällimmäisenä tavoitteena on saada mahd. paljon keikkaa ja mielellään se diili.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Jarkko: Me emme pidä juuri ketään juuri minään.

Ja Lopuksi, sana on vapaa!

Jarkko: Käykää kuuntelemassa sitä materiaalia, ilmaantukaa keikoille ja ostakaa levy (Sitten, kun saadaan se ulostettua.)

www.myspace.com/thejasserarafats

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty torstaina 10. syyskuuta 2009 kello 22:06 ja kuuluu kategoriaan Bändiprofiilit. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

2 vastausta viestiin “The Jasser Arafats”

  1. jeri kokkola kirjoitti:

    Ei näin Japi. Työnnä ne suvantokohdat sanonkominne!

  2. Jarkko Tasala kirjoitti:

    Älä lässytä.

Jätä kommentti

Uusimmat jutut