|   Kirjaudu Facebook-tunnuksilla   |  Rekisteröidy

Green Day – 21st Century Breakdown

Kuva: Green Day – 21st Century Breakdown

Antti Tuisku “teki paluun” kesällä uuden singlen muodossa (albumi luvassa myöhemmin syksyllä). Tähtösen edellisestä julkaisusta on kaksi vuotta aikaa. Green Dayn “American Idiot” ilmestyi lokakuussa 2003, lähes kuusi vuotta sitten, mutta mistään comebackista ei uuden “21st Century Breakdown” -levyn yhteydessä ole kuitenkaan puhetta. ”American Idiot” on yhä ajankohtainen, kuin myös bändin aikaisempikin tuotanto; oikeasti merkittävä musiikki ei parissa vuodessa vanhene.

Niin, joku voisi toki väittää ettei Green Day ole kovin merkittävää musiikkia, ainakin jos “vanhoilta” faneilta kysytään. “21st Cetury Breakdown” on kuitenkin täydellinen American Rock –levy, jonka vaikutukset kaikuvat paikallisilla musiikkimarkkinoilla vielä vuosikausia. ”American Idiotilla” lanseerattua rock-ooppera -ideaa on kuultu sittemmin enemmän ja vähemmän menestyksekkäästi kopioidun, mutta nyt voimakas ja itsevarma “21st Cetury Breakdown” syventää tuota konseptia niin, että “American Idiot” kuulostaa lähinnä lämmittelyltä.

Eeppinen albumi on jaettu kolmeen osaan, “Heroes and Cons”, “Charlatans and Saints” ja “Horseshoes ja Handgrenades”, jotka kertovat Christianin ja Glorian seikkailusta Bushin jälkeisen Amerikan raunioissa. Mukana ei kuitenkaan ole edelliseltä levyltä tuttuja yhdeksänminuuttisia eepoksia, vaan kolmikko terävöittää sanomansa napakoihin punk-rykäyksiin. Ihan kuutta radiohittiä levyltä ei löydy, mutta kokonaisuus pysyy mielenkiintoisena, ehkä juuri lyhyempien biisiensä ansiosta; hyviä ideoita ei ole tarvinnut kuluttaa loppuun biisejä venytellessä.

“21st Century Breakdown” on mainio levy, kunnianhimoinen, eeppinen ja koukuttava, mutta kaikesta huolimatta tunneside levyn päähenkilöihin jää saavuttamatta, eikä oikeaa ihastusta (tai vihastusta) pääse syntymään. Yhdentekevä on varmasti vihoviimeinen tunne, minkä Green Day toivoi levynsä synnyttävän, mutta ikävä kyllä se aika ajoin hiipii alitajuntaan.

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty perjantaina 4. syyskuuta 2009 kello 12:06 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

Deathbound kilpailu Darkest Hour & Beneath The Massacre Nosturissa Tuskainen perjantai Pitkä kuuma kesä 2009 La Coka Nostra Lamb Of God ja Job For A Cowboy maaliskuussa Kulttuuritalolle Chimaira, Unearth, Throwdown ja Dååth Nosturissa Radiolammas: Omaisuusvahinko Street Dogs ja Civet Nosturissa Radiolammas: Kivesveto GoGo Rise Against Kaapelitehtaalla Five Finger Death Punch & Shadows Fall Baddies Frank Turner Tavastialla Buried Inside ja Tombs Helsingissä Church Of Misery maaliskuussa Suomeen Killing Time julkaisee uuden levyn Ruttofestivaali Cartoon Punk Night! Freyalta esimakua uudesta albumista Vampire Weekendin uutuus ennakkokuuntelussa Day Eleven julkaisee uuden albuminsa tammikuussa Electric Eel Shock – Sugoi Indeed Los Bastardos Finlandeses – El Grande’s Saloon Blues Trash Cabaret Ruttofestivaali

1 vastaus viestiin “Green Day – 21st Century Breakdown”

  1. Anssi kirjoitti:

    Samaa paskaa eri paketissahan tää on. Turha väittää edes muuta!

Jätä kommentti