No Heroes – S/t

Kuva: No Heroes – S/t

Ensiksi lienee syytä todeta se, mitä bändi ilmeisesti haluaakin kuulla ja joka sille jo Toinen Vaihtoehto -kulttuurijulkaisun arvostelun kautta kerrottiinkin: Kyllä, levyn kannet ovat rumat.
Kaverit tuskin tästä loukkaantuvat, koska moista reaktiota ei voitane odottaa henkilöiltä, jotka pukeutuvat promokuvassaan TOOOOOOOOSI hassuihin vaatteisiin ja julkaisevat levynsä Manboobs Records -nimisen levy-yhtiön tuella.

Kannet eivät siis lupaa hyvää, joten pelkäsin pahinta: Good Clean Fun -tyyppistä muka hauskaa kokonaisuutta. Vaan onneksi olin väärässä. Stereoista alkoikin kuulua hyperaktiivista hardcorea joka toi mielleyhtymiä Bad Brainsiin ja ennen kaikkea sen uudempiin henkilöitymiin, nimittäin hollantilaisiin yhtyeisiin nimeltään Justice ja Restless Youth. Välillä tosin laulellaan totuttua herkemmin eli kuka vielä kehtaa väittää, että suomalainen mies ei puhu eikä pussaa?

Lyriikoissa suitsutellaan menemään musiikin viitoittamia polkuja, mitä nyt Haile Selassiesta ei ole juuri havaintoa. Mutta mitä; ”No heroes”? Ei tässä nyt passaisi anteeksipyydellä! Ei ainakaan kun alla on sellainen veuhtominen kuin tässä seiskassa. Neljä biisiä vedetään läpi sellaista tahtia että tuskin kerkeää puolta kääntää. Paikoitellen teksteissä puidaan varmaan syviäkin juttuja, mutta yleinen tyyli on suoraviivainen. Henkilökohtaisia fiilisiä on varmasti pelissä, mutta taakse ei juuri katsella.

Toimivaa vanhemman koulun hardcorea, sano. Hulluja nuo itäsuomalaiset.

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty Tiistaina 1. Syyskuuta 2009 kello 22:50 ja kuuluu kategoriaan Levyarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

1 vastaus viestiin “No Heroes – S/t”

  1. Jaakko Teittinen kirjoitti:

    Mitä? Siistit kannet!!

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit