The Jasser Arafats – Promo 2009

Kuva: The Jasser Arafats – Promo 2009
  • Julkaistu: 2009

The Jasser Arafats olisi voinut keksiä itselleen paremmankin nimen, varsinkin kun yhtye murjoo rässähtävää death metalliaan melko messevästi. Vaikkei nimi varsinaisesti uran etenemisen tiellä olisikaan, asettaa se tiettyjä esteitä mitä tulee yhteen vakavastiotettavuutteen jne. Eri asia sitten haluaako bändi olla vakavasti otettava, tosin mitään ”huumorimeininkiä” ei ainakaan korvakuulolla ole havaittavissa.

Arafatien musiikissa on kuultavissa viime vuosina päätään nostanut suomalainen (death)thrash-buumi, johon tuntuu jokaisen kylän jokainen kellaribändi haluavan ottaa osaa. Viitteitä silkasta deathista on kuitenkin siinä määrin, että materiaali on keskimääräistä mielenkiintoisempaa. Laulu hoidetaan pääosin death-murinalla, kitarat sahaavat paikoin mukavasti… vaikken suuren suuri death metallin kuluttaja olekaan – tai ehkä juuri siksi – esimerkiksi ykkösbiisi Axis Rebornista en juuri moitittavaa löydy. Ihan yhtä mieleenpainuvia biisejä ei muita löydy, mutta materiaali on tasavahvaa kautta linjan.

Yksi kysymysmerkki bändin yllä leijuu, se ratkaiseva tekijä tämän alan bändeillä. Levyllä varsin taitavat soittoniekat sortuvat lavalla usein amatöörimäiseen puuhasteluun, jos Jasserit onnistuvat ottamaan livetilanteen haltuun levyn lupaamalla tavalla, ollaan jo melko pitkällä.

www.myspace.com/thejasserarafats

Tägit:

Tämä artikkeli on lähetetty Maanantaina 31. Elokuuta 2009 kello 21:45 ja kuuluu kategoriaan Demoarviot. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

2 vastausta viestiin “The Jasser Arafats – Promo 2009”

  1. datsun esa kirjoitti:

    hyvä Jassut… oikeesti tosi jees…

  2. Anssi Salonen kirjoitti:

    Kyllä tuo livenä tuntui toimivan ihan samaan malliin kuin levyltäkin. Kannattaa tsekata jos sattuu lähikulmille keikalle.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit