Blog’n'roll 6

Kuva: Blog’n'roll 6

Hep nassukat!

Tänään tulee taas painavaa tekstiä. Ei, en kirjota yököttävistä läskeistä vaan oikeista asioista. Jos siellä ruudun takana on joku hulvaton humoristi, sunkin kannattaa hiljentyä, vähän niikun jouluna ja kuunnella sitä oikeeta sanomaa. Nyt sitä sanomaa taas tulee. Kulttuuri ja taide pitää mut hengissä jos ei lasketa puhdasta, sademetsien tuottamaan ilmaa. Ja äitin tekemiä lihapullia. Mutta puhun nyt henkisestä jaksamisesta. Tiätteks te? Art is spirit”! Jos ei oo kulttuurii, niin minkä takii me täällä muka sitten eletää? Eihän luolamiehetkään vaan pelkästään metsästäny dinosauruksia, kyllä nekin piirsi punaisella ja sinisellä maalilla luolien seiniin että ne sais jotain spirittii niistä. Luolassahan voi tulla hulluks jos siellä vaan kattelee sitä nuotioo tai toisten roikkuvia munia. Tuli on muuten niin hypnoottista. Sitä kun kattoo niin tulee jano, koska vesi on se toinen elementti, jota me tarvitaa. Tuli on henkistä ja vesi on sitä kovaa. Ding ja Dong, ne täydentää toisia. Vähän niinkun mä täydennän itseäni, vaikka mussa jo on kaikkea. Tulta ja tuppuraa! Ja vettä!

Mulla on pään sisällä teemapuisto, ja vaikka mä pidän kaikki ne teemat erilleen, mä säilytän niitten yhteydet toisiinsa. Ja siellä mun ”puistossa” on myös maailman parhaat siivoojat jotka siivoo jos sinne joku ulkopuolinen viljelee roskia ynnä muuta, mun luontaista sisäistä ympäristöäni tuhoavia ulkoisua rikkaruohoja ja kaikkee muuta mitä mä en välttämättä ite huomaa. Yhden siivoojan nimi on Freud ja se on kaikkien mun teemapuistosiivoojien pomo ja se pitää mut puhtaana siitä ulkopuolisesta likasuudesta, jota kutsuttaneen tavallisuudeks. Musta tuntuu että tavalliset ihmiset, toisin kun mä, on vähän niikun epäkuntosia jäteveden puhdistuslaitoksia, että siellä sisällä olevissa altaissa lilluu kusi ja paska. Ja sitten ne ihmiset hukkuu siihen omaan vellovaan kusipaskaan ja niistä tulee bussikuskeja, kotiäitejä, putkimiehiä yms, eikä ne oikein osaa tehä elämällee mitään! Mä osaan järjestää itseni oikeisiin laitteisiin siellä puistossa ja osaan kääntää oikeista vivuista, niin sen takii mun on helppo tulla toimee itteni kanssa. Ja muiden. Paitsi ehken niitten epäkuntosten vedenpuhdistamoihmisten kanssa.

Sori, mä taas aloin liian syvälliseks, mutta varmaa tiiätte mitä mä haen takaa. Kulttuuri saa ihmisen elämään ihan toisenlailla. Sillee syvällisesti. Missä meijän suomalainen kulttuuri olis ilman Lönnrotia, Sepeliusta ja Mannerheimia? Ei varmaan missään tai sitten se olis ihan hirveessä jamassa? Ruotsalaiset olis tullu tänne ja me varmaan kaikki oltais homoja. Olis koulussa ikävä kertoo että isoisoisä oli homo. Tai entäs jos me oltais itämaalaisia ryssiä. Asuttais siperiassa ja paskottais vessan sijasta kolhoosii. Mitä kulttuuria se ois muka? Onneks meillä on nää kansantaiteilijat 1800-luvulta lähtien (tosin jo kuolleet) että meijän kulttuuri kehittyis omiin svääreihin. Monet taiteilijat käyttää töissään tosi kauniita sväärejä.

Kirjatkin olis jääny lukematta jos Kari Aapinen ei olis keksiny suomalaisia aakkosia. Rahaa menis hukkaa, kun kirjoja vaan painettais eikä kukaan suomalainen osais lukea niitä. Mitä äitikin olis lukenu mulle iltasaduks? ”Susihukka ja punahilkka”? Mistä mä oisin voinu tietää kumpi on kumpi, jos mä en olis osannu suomea? Että se susihukka olis ollut se hyvis ja punahilkka se pahis? Sitten monella olis menny moraali ihan vinksalleen: Hyvästä olis tullu paha! Rikollisuus olis kasvanu ja ihmiset ei tykkäis toisistaan. Ja mitä tapahtuskaan kun rikolliset olis joutunu vankilaa? Vankilan ylöskirjotettua päiväohjelmaakaa ei kukaan osais lukea. Esim. aamiaisella menemisen sijaan joku vois mennä ulos suihkuun, kun se ei tajuais että just sillon olis aamiainen. Todellinen kaaos olis vankilassa. En uskalla edes aatella että mitä se olis täällä terveiden ihmisten maailmassa. Hirveitä rikoksia kun ihmiset ei osais suomea. Niin että kyllä se kulttuuri meitä osaa sivistää. Olkaa siitä lukijat ylpeänä. Minä oon ja mun on se myös näytettevä näissä blogeissa. Mä oon varmaan sitten uus Lönnrot tai Snellman? Sivistys jatkaa voittokulkuaan!!! Tarvitaan munlaisia (tai vaan mua) ihmisiä kertomaan mikä on oikein ja mikä väärin. No, mä en halua nostaa itseäni esim. Aapisen tasolle, mutta kyllä mä luulen että mä voin opettaa ihmiset lukemaan oikeella tavalla. Sillee että kaikki on kiltisti ja ihmiset ajattelis enemmän asioita mun kautta.

Tämä taas tässä ja heipuli vaan kaikille! Tapaamisiin, halaamisiin!

Tämä artikkeli on lähetetty Keskiviikkona 26. Elokuuta 2009 kello 06:00 ja kuuluu kategoriaan Armas rokkaa!. Voit seurata kommentteja tilaamalla RSS 2.0 -syötteen. Voit jättää kommentin, tai linkittää takaisin omalta sivultasi.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit