Falcongate – Disappear Here CD

(Lockjaw Records 29.6.2009)

Unkarilaisesta punkista puhuttaessa Zoli Téglás on oikeastaan ainoa asia, joka nousee mieleeni. Falcongate kuitenkin osoittaa tälle epäilevälle Tuomaalle, ettei Igniten nokkamies ole ainoa hyvä asia, joka Magyarmaalla on punk-musiikille tarjota.

Falcongate on miltei kymmenen vuotta kestäneen uransa aikana ehättänyt julkaista kaksi kokopitkää ennen “Disappear Here” -albumia. Edellisiä tuotoksia kuulematta on kuitenkin paha sanoa, mihin suuntaan FG:n punk on kulkeutunut – jos mihinkään -, mutta selvää potentiaalia yhtyeen materiaalista on kuultavissa. Falcongaten voi hyvällä omallatunnolla sanoa soittavan modernia punkkia. “Mitä se sitten tarkoittaa”, mahtaa siellä joku kysyä. Itse näen kvartetin ulosannissa yhdistyvän post-hardcoren, melodisen, jopa skate-henkisen punkin, häpeilemättömän tarttuvan power popin sekä Fall Out Boyta henkivän MTV-venkoilun – jopa hip hop -sävyjä on kuultavissa siellä täällä.

Mitään kovin briljantteja hittejä ei näiden kahdentoista kappaleen sekaan mahdu, mutta jotenkin yhtyeen räiminnästä tulee hyvälle tuulelle, ja se on mielestäni jo paljon sanottu näinkin loppuunkalutun genren kohdalla.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit