Intensiivisyyden lyhyt oppimäärä II - The Death Set Redrumissa

Redrum, Helsinki 23.7.2009

Jenkkilän kautta maailmanmaineeseen tähyävä aussibändi The Death Set on niittänyt mainetta kovilla livekeikoillaan ja häiriintyneellä sekoituksellaan vanhaa punkkia, hip hopia ja elektronista musiikkia. Tuo maine ei näyttänyt kuitenkaan vielä puoli 12 Redrumiin kiirineen, sillä baarin uumenissa lymyili vain kourallinen ihmisiä. Pian trenditietoisen näköistä porukkaa alkoi kuitenkin virrata sisään, ja bändin aloitellessa kello yhden maissa oli vastaanottavainen yleisö jo asemissa.

Livetilanteessa hieman levysoundiaan rokimpi ja jotenki “selkeämpi” yhtye toi mieleen lähinnä Kakkahätä-77:n ja 80-luvun alun Beastie Boysin. Ennakkoluulot mokoman klubin yleisöä kohtaan kokivat kovan kolauksen, kun seesteisen oloinen jengi syttyi ensitahdeista lähtien. Alkuhuuman jälkeen alkoi kuitenkin takariveissä väljetä, vaikka innokkaimat jaksoivat bailata loppuun asti.

Kolmikon esiintyminen oli kiistatta mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää, ja se soitti näennäisestä sekoilusta huolimatta kellon tarkasti. Bändi onnistui luomaan intiimi tunnelma soittamalla lattiatasolla yleisön kanssa. Eturivin villinnyt encore “Territorial Pissings” toi julki varmasti monta luurankoa yleisön tarkkaan varjellusta musamenneisyydestä, mutta lopetti keikan turhan lyhyeen, vain noin puolen tunnin mesoamisen jälkeen. Toisaalta, parhaat jutut tarjoillaan pieninä annoksina: nälkää jäi.

1 vastaus viestiin “The Death Set Redrumissa”

  1. Mikael Koskimaa kirjoitti:

    Just hyvä keikka, ja sopivan lyhyt. Noin se pitää just vetää. Pidin.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit