Jaakko & Jay – S/t 7\"

(Fullsteam Records 3.6.2009)

Vaikka tamperelainen kaksikko Jaakko & Jay ei ole julkaissut mitään virallista ennen tätä seiskatuumasta, ovat pojat ehtineet jo käymään Briteissä ja Amerikassa. Tyylilajina on folkpunk, akustisella kitaralla ja rummuilla vedettynä. Rummut eivät kuitenkaan ole mitkään Pearlin monsterisetit, vaan virveli ja ride -yhdistelmä.

Viisi kappaletta sisältävän seiskan aloituskappale Tough Guys määrää tahdin. Kappale on kuin valettu festariväelle, taputuskohtien ja helposti yhteenlaulettavien lyriikoiden takia. Varmaan tämän takia duo oli haluttu akti tämän vuoden festarikesässä. Lack of Communication kertoo ihmisten ja ylempien vaikuttajien välisistä kommunikaatiovaikeuksista. Lyriikat ja kitarakuviot ovatkin tämän seiskatuumasen kaikista syvin olemus. Rumpuja unohtamatta, joita yhtyeen rumpali Jay onnistuu käyttämään monipuolisesti setin pienestä koosta huolimatta. Taustalaulut ja taputukset tulevat juuri oikeisiin kohtiin ja lisää omaa maustettansa kokonaisuuteen.

Seiskatuumasen mukana tulee myös latauskoodi mp3-kappaleille. Tämä on mukava lisä paljon tietokonetta musiikin pyörittämiseen käyttäville ihmisille.

Ehkä seiskatuumasen lyhyys jää ärsyttämään, biisejä nimittäin saisi olla kaksin, jollei kolmen kappalein enemmän. Ensi kerralla kokopitkää, jookos?

2 vastausta viestiin “Jaakko & Jay – S/t”

  1. Jaakko Teittinen kirjoitti:

    Ei levyllä yllä kyllä samanlaiseen lentoon kuin livenä. Mitenköhän sen kokopitkän laita on, musta tää 7 tuumanen alkaa olla aika maksimimitta himakuuntelussa..?

  2. Mikael Koskimaa kirjoitti:

    Ois kiinnostanut kuulla, mutta saakohan tätä ostettua pelkkinä latauksina jostain?

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit