Bändiprofiili - Dead Rabbit

Miten jänis voi olla sika, ja miten lammas liittyy asiaan? Boogiecoren kruunaamattomat pupujumalat ovat parantaneet kuin sika juoksuaan demonstraatio toisensa perään, joten Lampaan oli jo korkea aika kysellä yhtyeen perään. Ja perästähän kuului…

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?)

- Bändi perustettiin Helsingissä kesällä 2006, kun vanha bändi alkoi vituttamaan todenteolla. Tätä ennen vedettiin suomeksi älytöntä paskaa ja bändi tarvitsi totaalisen suunnanmuutoksen. Eli sama junttitrio asialla Eki – rummut; Tommi – laulu/kitara; Tomi – basso/laulu.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

- Tunnusomaisena voi pitää matalalle viritettyjä kitaroita, hullua rumpujen hakkaamista ja rähinälaulua. Joskus siitä syntyy livetilanteessa uskomatonta paskaa, joskus taas vitunmoinen turpaanveto, joka potkaisee kaikilta jalat alta, eikä jätä kyseenalaiseksi mistä tässä on kyse! Boogiesta!

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

- Yhtye saa vaikutteita kaikkialta ja toisaalta taas ei mistään. Eikä nyt puhuta pelkästään ympärillä kuuluvasta musiikista. Radiosta ja teeveestä tulee sellaista paskaa, että toivottavasti sieltä ei mukaan tartu paljoakaan. Suurimmat vaikutteet tulee esim. siitä, kun näet vaikka grillijonossa, kun jotain vedetään turpaan. Tai siitä, kun pukumies kuvittelee olevansa työpaikalla uusi jeesus, vaikka on riippunut köydessä jo siitä asti kun sai sisäänpääsykutsun Hankeniin tai vastaavaan! Musiikilliset vaikutteet on haettu Factoryn lauteilta, jossa näki bändejä laidasta laitaan – paskaa ja vitun kovaa. Pääasia, mikä meidät erottaa muista on se, että tehdään juttuja eikä kuvitella mitään turhia. Ja onhan meillä alusta asti ollut aika omanlainen soundi, jonka energisyys toivottavasti erottaa meidät massasta.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

- Se on paskapuhetta, että joku säveltää kappaleet punaviinipullon kanssa kotona taiteilijan tuskaa tuntien. Se on tekopyhää jeesustelua, ja jonkun mulkun itsetunnon nostatusta! Tosiasia on, että kyllä se meillä on ihan tsäkästä kiinni. Joskus tulee uusi riffi ja joskus siittä syntyy biisi ja joskus ei. Yhdessä se sit työstetään treeniksellä alusta loppuun ja sitten katsotaan lähteekö vai ei. Yleensä ei, mutta onneksi välillä kyllä.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

- Kyllähän se on tässä vuosien saatossa muodostunut Herravihaksi. Vituttaahan se käydä töissä 1500 euron kuukausipalkalla, tehdä suurinosa töistä. Sit joku mulkku ottaa rahat ja ostaa vaimolleen kakkosautoksi citymaasturin tai Audin, ja ostaa lomaosakkeen Rukalta. Sitten kun kysyt joskus yhtä päivää vapaaksi tai lisää liksaa, niin mulkero sanoo, että juuri nyt ei ole firmalla varaa. Se on käynyt selväksi, että töitä tekemällä ei rikastu. Eli lyriikat kertoo hyvin pitkälti juuri tästä. Ja tämä kaikki voidaan sanoa ilman, että ollaan hippejä tai kasvissyöjiä.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

- Tulevaisuus näyttää hyvältä. Se on ollut alusta asti ainoa päämärä ja tavoite, että keikkaa saadaan tehdä ja saadaan pitää hauskaa. Keikat lisääntyy koko ajan ja vitun hauskaakin on vielä ollut.

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne,
niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

- Turkulaisen Yleislakon uusin ”demo”, joka sisältää 11 pirun kovaa stygeä!

Minkä levy-yhtiön rosteriin bändinne sopisi parhaiten?

- Jos johonkin, niin kyllä se joku pieni tai itsenäinen yhtiö olisi. Ei tässä kenenkään suuren käskytettäväksi alettaisi. Eikä toisaalta tämä meidän musa ihan heti musiikkitelevisioissa ja hittiasemilla tulisi soimaankaan. Joten ei meillä sinne olisi mitään asiaakaan.
Suomessa on tuhansia bändejä, jotka ei tee keikkaa tai yhtään mitään. Silti puheet on kuin suurimmilla rokkitähdillä. Istutaan rokkibaareissa, kahviloissa ja puhutaan, että kyllä meilläkin olisi keikkaa ja kyllä meilläkin on vitusti faneja ja kyllä meilläkin on hirveä suosio Euroopassa. Odotellaan sitä sopimusta Sonylta ym. Mitä vittua? Mikä bändi se on, kun ei jakseta tai osata hakea keikkaa tai sanotaan, että me ei kyllä tossa paskabaarissa soiteta. Odotetaan kutsua heti Tavastian lavalle. Sitten on myöskin tämä toinen ääripää, joille on kusi noussut päähän, kun on saatu pari keikkaa. Tällaiset mulkut tunnistaa siitä, kun lavalla ennen keikkaa alkaa hirveä säätäminen: mietitään mihin tulee kitarakaappi, mihin 10 eri pedaalia ja mihin mikäkin. Sen jälkeen Soundcheck kestää 30 min, vaikka 2 min. yleensä riittäisi. Sitten nää katoavatkin läheiseen rokkibaariin istumaan ja lesoamaan, että kohta meillä on keikka. Omat kaverit kutsutaan keikkapaikalle vasta silloin, kun on oman setin vuoro ja itsekin saavuttaaan paikalle 5 min. ennnen keikkaa ja lähdetään samantien keikan loputtua kavereiden kera pois… Eihän se vittu niin mee!! Mut onneksi ollaan löydetty viimein hyviä bändejä kenen kanssa tehdä keikkaa.

Miksi juuri te ansaitsisitte levytyssopimuksen?

- Me ollaan tehty alusta asti töitä ilman, että kukaan olisi vahingossakaan tarjonnut apua. Rakennettu tää bändi tyhjästä paskasta siihen pisteeseen, että nykyisin meitä jo pyydetään aina välillä jonnekkin keikalle. Se on vaatinut satoja sähköposteja ja puheiluita ja rahaakin niin saatanasti. Jos sitä pidetään mittarina, niin ainakin siksi me se ansaittaisi.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

- Ihan hirveä Boogie!

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

- No tässä on tullutkin aika paljon jo vittuiltua, mutta sanotaan vielä sen verran, että meitä ei kiinosta paskaakaan, jos joku ei tykkää. Se voi suksia vaikka vittuun. Enempi kiinostaa se, jos joku tykkää. Mutta tulkaa tsekkaamaan Dead Rabbit livenä. Keikat löytyypi osoittesta: myspace.com/deadrabbitrock. Siellä myös uuden demon biisit kuultavissa. Ja keikalle saa pyytää meitä! Kiitos!
deadrabbitrock@hotmail.com

4 vastausta viestiin “Dead Rabbit”

 1. mikke kirjoitti:

  kerrankin hauska juttu!
  jatkakaa hehhe

 2. Mikael Koskimaa kirjoitti:

  joutuu olemaan kaiman kanssa samaa mieltä, hauska juttu ja asenne kohillaan :)

 3. heikki kirjoitti:

  Huh Huh, kovaa tekstiä! Ja kaikenlisäks asennemusaa! Hyvä Dead Rabbit
  Pitääpä mennä katsomaan Dead rabbit livenä!

 4. Jaffa kirjoitti:

  Heh, vittuilua. Hynynenkin vittuilee.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit