Lähetääks sikailee?

Tuntuu oudolta joutua pikkunilkkien sikailun kohteeksi. Joidenkin mielestä on hauska idea ripotella nastoja pyörätielle. Toinen kerta kuukauden sisään, Ruoholahden ala-asteen edessä. Ärsytys hävisi nopeasti kun mietti omia tekosia tuossa iässä: lumipalloja ohimeneviin autoihin, pommeja postiluukuista, mersun tähtiä pöytälaatikko täynnä. Tuohon aikaan yleisin soitto kaverilta oli: ”Lähetääks sikailee?” Suurin tyydytys tuli asioista joissa oli kiinnijäämisen riski, ja mikään ei ollut parempaa kuin puida hengästyneenä tilannetta takaa-ajon jälkeen. Sen takia katsoin renkaan puhjettua ympärille että minkä kulman takana ne nauraa.

Pyörää taluttaessa tuli hyvä fiilis ajatella, että vielä löytyy skidejä, jotka jaksavat jalkautua kaduille aiheuttamaan hämmennystä, liian usein nämä jannut vittuilevat tietoverkon välityksellä ja muuttuvat pikku hiljaa androideiksi. Vaikka fiilis kääntyi positiiviseksi lupaan silti vetää ympäri korvia jos saan kiinni, koska se on peli henki. Niin kauan kuin osapuolten välillä on polaarisuutta, hommassa on jotain järkeä.

Sama pätee suureen osaan graffitimaalaajia, ei heitä kiinnosta tulla maalaamaan sallituille spoteille, jonka keski-iältään 50-vuotias kaupunginvaltuusto hyvässä uskossa toteuttaisi. Kyse on vastakulttuurista ja kun se sallitaan, sen syvin olemus kuolee turhana. Ja jos ette usko niin katsokaa hip hop –kulttuurin nykytilaa. Ice Cube kiteyttää asian Basso TV:n haastattelussa: ”American politics has everything to do with gangsta rap music, american politics is the reason why we have gangsta rap music.”

Kaiken tämän takia tuntuu ristiriitaiselta kuunnella niiden poliitikkojen ja poliitikoiksi pyrkivien kolmekymppisten puheita esimerkiksi sallituista graffitispoteista, joiden tietää juosseen ratapihalla FPS:ää karkuun. Salliminen laimentaa heidän oman kulttuurinsa, veto loppuu ja loppujen lopuksi löytyy nuoriso, joka vittuilee näille vanhoille maalareille, vähän saman tapaan kuin nämä nousukkaat nyt vittuilevat 60- ja 70 –luvun radikaaleille, jotka nauttivat työuransa viimeisiä vuosia lobotomian rajamailla valtion suojatyössä.

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit