Deathraiser

Seinäjoelta kotoisin oleva uusi thrash metal Deathraiser bändi on julkaissut ensimmäisen demonsa 2006 vuonna. Tässä vähän poikien ajatuksia pähkinänkuoressa.

Näin aluksi voisitte kertoa itsestänne, Deathraiserin historiasta ja bändeistä jotka ovat vaikuttaneet Deathraiserin syntyyn.

Jaakko: Deathraiser perustettiin 2006 alkupuolella, oltiin Villen kanssa nähty ensimmäistä kertaa joskus 2005 kesän lopulla ja kummallakin taisi olla kova halu soittaa bändin kanssa, joten siinä talvella jossakin kohtaa taisin heittää Villelle, että pitäisikö sitä laittaa thrash metal -orkesteri kasaan. No Ville innostui ja hyppäsi messiin, Vesan tunsinkin jo ennestään ihan tarpeeksi pienistä piireistä täältä Seinäjoelta. Aloteltiin covereilla, Villen luona olinkin kuullut jo valmiiksi sen omaa kamaa ja innostuin, että tältä jätkältähän tuo biisinteko taitaa taittuakkin. Aloteltiin sitten soittamaan siinä covereiden ohella niitä Villen biisin aihioita ja väkersin niihin lyriikat. Demo nauhotettiin meikän vanhan tutun kanssa meidän reeniksellä muutamassa päivässä väkertämällä aina silloin kuin kaikki ehti. Meistähän kaikki asuu eri paikkakunnilla, niin reenaaminen ja muukin on välillä vähän hankalaa, mutta motivaatiollahan tätä väännetään.

Vai bändejä, no niitä nyt on ihan helvetisti. Deathrow, Pestilence, Artillery, STONE, Testament, Onslaught, Destruction, Exumer, Sodom, Exodus, Cranium, S.O.D. Ja tietysti uudemmat bändit, kuten Municipal Waste, Dekapitator, SAURON(US), Wounds, Nailgunner.

Julkaisitte viime vuonna ensimmäisen demonne, joka pitää sisällään kolme tiukkaa thrash metal -latausta. Millaista palautetta olette demosta saaneet?

Ville: Suurin osa on ollut hyvää palautetta, siitä olemme kiitollisia. Demo sisältää 4 kappaletta, ensimmäinen on intro. Demo ei sisällä mitään turhaa eikä mitään liikoja kikkailuja, pelkästään simppeliä thrashiä.

Miten biisit teillä syntyvät? Yksi tekee kaikki vai tuovatko kaikki omia riffejään treeneihin jne?

Ville: Kuten tuossa aiemmin mainittiin, niin minä niitä biisejä tapaan väännellä, levyltä yksi kappale olikin Jaakon tekemä (Storming Blackthrash Attack). Vähättäle häntä en kuitenkaan, koska hyvänhän siitä tuli! Lyriikat ovat lähes kaikki myös hänen käsialaa.

Jaakko: Jees, siinäpähän tuo taisi tulla, kyllä sitä meikänkin kamaa ja miksei rumpalimmekin riffejä tulla kuulemaan sillä tulevalla julkaisulla, oli se nyt täyspitkä tai toinen demo.

Bändi kuulostaa siltä että voisi toimia tykisti livenä. Onko ollut vielä meininkiä keikkarintamalla ja onko teillä entuudestaan keikkakokemusta?

Ville: Suhteellisen vähän, mutta Suomen kovimpien luiden kuten Stench of Decayn kanssa ollaan soiteltu. Itselläni keikkakokemusta ennen tätä ei ollut yhtään.

Jaakko: Joo no ne keikat mitä me ollaan vedetty, niin on mennyt ainakin ihan nätisti purkkiin. Olisi vaan kiva saada sitä jengiä sinne keikalle enemmän joka nyt yleensä thrashistä diggaa, ettei aina ihan tyhjälle salille joudu kiskomaan, hah! Onhan tässä suunnitelmissa kiskoa keikkaa vaikka kuinka monen kanssa.

Vesa: Pari keikkaa ollaan nyt Deathraiserin kanssa soitettu ja ihan hyvinhän ne on menneet, mitä nyt pientä säätöä välillä, mutta sehän kuuluu asiaan. Viimeisimmällä Vaasankeikalla oli rummutkin mikitetty, niin kuuli ensimmäistä kertaa kunnolla mitä oikeasti soittaa.

Kuullaanko Deathraiserista vielä tänä vuonna uuden demon tai jopa täyspitkän merkeissä?

Jea, täyspitkä kokoajan suunnitelmissa, ei vielä luvata mitään, että mitä ja koska, mutta eiköhän tuo tuolta ala valmistua. Ilmotellaan kyllä sivuilla, kuhan ollaan saatu ideat purkkiin ja päästään työn tekoon.

www.myspace.com/deathraiserthrash
www.mikseri.net/deathraiser

1 vastaus viestiin “Deathraiser”

  1. sexy_girl_1993 kirjoitti:

    Jaakko on NIIIIN kuumis……;) mielihyvin kattelis sitä enemmänkin lavalla….viimeks oli Ruoholahden keikka ja sitä ikävöin!!!! Ja vanhetessaan vaan paranee….

    NAMS <33

    T: Hottis typy Hesast (tiiät mut beijbe)

Jätä kommentti

Blogit

Kommentit