/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Punkkia ja altsua » Lammas Zine

 

Punkkia ja altsua

Markus Veijalainen, tammikuu 17, 2004     Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Disco Ensemble, Wasted, Smalltown (SWE), Candy Cane, Union District
YO-talo, Tampere, 9.1.2004

Illan alkuvaiheissa lähdettiin sitten punkkia ja jotain vähän emompaa katselamaan Yo-talolle. Luvassa oli suomalaista laatumatskua ja Smalltown tuosta länsinaapurista. Illan esiintyjistä Candy Cane oli hommattu korvaamaan ilmeisesti viime tingassa perunutta Soapafestia. Allekirjoittaneelle outuja bändejä olivat vain Candy Cane ja Smalltown.

No joka tapauksessa, ekana lavalle nousi Union District. Heinolasta asti olivat pojat tulleet suoraviivaista punkkia soittelemaan. Bändiltä ainoastaan yhden mp3:sen kuulleena en hirveästi odotellut, mutta kyllähän osoittautui että jätkät veivasivat ihan hyvin loppujen lopuksi. Basistin laulama biisi tosin oli setin heikkous, sillä välillä tuntui että nyt ollaan erittäin hukassa. UD jätti kuitenkin “ihan ok” -fiiliksen.

Seuraavana yllättävän lyhyiden roudailuitten jälkeen oli Candy Cane. Emohtavaa punk pop alternative sekamelskaa varsin kimeällä laulajalla. Ei oikein pystynyt ottamaan bändiä, joten jäi aika vähäiseksi sen keikan katselu, kuulemma soittivat Soapafestin biisin bändin laulajan feattaamana.

Se siitä, pian kehiin asteli ruotsin vahvistus Smalltown, jolta pari mp3:sta myös löysin ennen keikkaa. Paikoitellen ehkä popahtavaa punkkia kyseessä, verrattavissa ehkä kotoiseen Flippin’ Beanssiin ja ruotsinmaan Millencoliniin. Smalltownin kolmihenkinen kokoonpano veti pirteästi koko setin, ja kylläpä sitä mielellään kuunteli. Smalltown olikin illan ensimmäinen mielenkiintoisempi akti ja hyvällä meiningilla oltiin menossa.

Seuraavana varsin menevää katupunk meininkiä tarjosi aina laadukas Wasted. Tuttuja biisejä kuultiin vanhemmalta Down & Out -levyltä ja uudemmalta mcd:ltä Can’t Wash Off The Stains. “In The Suburbs”, “Hands Untied”, “No End In Sight” ja “Fuel” ovat varmasti jokaiselle Wasted–diggarille tuttuja biisejä. Bändi veti jälleen kerran asenteella ja hyvällä meiningillä. Myös tietenkin soitto sujui hyvin ja tre-punkit mesosivat koko keikan antaumuksella. Hyvä setti Wastedilta, ja vielä oli illan päätähti jäljellä.

Tuo lukuisia kertoja livenä mainiosti rokannut Disco Ensemble. DE:tä katsomaan olikin vaivautunut varsin suuri määrä jengiä, ja YO-talo näytti varsin täydeltä. Tutusti keikka alkoi “Dynamite Days” -biisillä ja siitä päästiin Transatlantic ep:seen, jonka kaikki biisit kuultiin keikan aikana. Harmittavaa että DE pojat eivät vanhoja meininkejä ole jaksaneet vääntää eli hardcorepuoli musiikissa on hiipunut ja melodisempi emomeininki otettu kehiin. Viper Ethics plattaa käytiin läpi mm. biiseillä “Mantra” & “Videotapes”. Hienoa myös että jengi jaksoi jopa riehua koko keikan ja viimeisenä ennen encorea lauottu “In Neon” kruunasi keikan, onneksi niitä vanhoja aikoja ei ihan kokonaan ole unohdettu. Encorena saatiin kuulla vielä “Sink Your Teeth In”, jonka jälkeen oli tanssit tanssittu. Hirvittävällä energialla joka kerta latautunut Disco Ensemble on aina yhtä mielyttävää katsottavaa. Tässä vaiheessa ilta olikin sitten hiipumaan päin, ja tuli kotiinlähdön aika.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Jarno kirjoitti:

    Eihän Union Districtin basisti laulanut mitään, eikös ollut niin että molemmat kitaristit hoitivat myös laulupuolta.

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑